O „We troje” w Literackim Świecie Cyrysi

4 sierpnia 2016 | Autor : Hanna Dikta
Komentarze są wyłączone

„Sugerując się tytułem książki, można by przypuszczać, że czeka nas kolejny sztampowy romans jakich wiele. Nic bardziej mylnego. W istocie otrzymujemy niezwykle bolesną i przejmującą powieść psychologiczną, która wstrząsa i poraża swym realizmem. Na usta aż ciśnie się krótkie: „WOW”.”

Cała recenzja do przeczytania pod adresem:
http://cyrysia.blogspot.com/2016/07/we-troje-hanna-dikta-isc-ciagle-isc-w.html

  • Facebook
  • Twitter
  • Śledzik
  • Blip
  • Google Buzz
  • Spinacz
  • Wykop

Recenzja „We troje” na blogu Kobiece Recenzje

2 sierpnia 2016 | Autor : Hanna Dikta
Komentarze są wyłączone

„Ostatnio temat chorób i śmierci bardzo często przewija się w czytanych przeze mnie książkach i powiem Wam szczerze, że długi czas zwlekałam, by zabrać się za tę powieść. Teraz mogę tylko żałować, że tak długo czekałam, gdyż Hanna Dikta napisała piękną, mądrą i bardzo wzruszającą książkę…”

Cały tekst dostępny pod adresem:
http://kobiecerecenzje365.blogspot.com/2016/07/we-troje-hanna-dikta.html

  • Facebook
  • Twitter
  • Śledzik
  • Blip
  • Google Buzz
  • Spinacz
  • Wykop

Recenzja „We troje” w „Śląsku”

31 lipca 2016 | Autor : Hanna Dikta
Komentarze są wyłączone

„Dikta umie pisać, budować interesującą akcję, zaskakiwać czytelnika” – z recenzji Bogdana Widery.

Cały tekst w czerwcowym numerze miesięcznika społeczno – kulturalnego „Śląsk”.

  • Facebook
  • Twitter
  • Śledzik
  • Blip
  • Google Buzz
  • Spinacz
  • Wykop

Recenzja „We troje” na blogu Wiolety Sadowskiej

27 czerwca 2016 | Autor : Hanna Dikta
Komentarze są wyłączone

„Powieść Hanny Dikty jest powieścią obyczajową z szeroko rozbudowanym tłem psychologicznym, która nie jest z pewnością lekturą łatwą i przyjemną. Autorka bowiem poprzez dość skomplikowane kreacje psychologiczne trojki głównych bohaterów, swoistego trójkąta miłosnego, konfrontuje czytelnika z dylematami moralnymi, które mogą powodować szeroko zakrojone refleksje natury etycznej” – fragment recenzji.

Cały tekst dostępny tutaj:
http://www.subiektywnieoksiazkach.pl/2016/06/we-troje-hanna-dikta.html

  • Facebook
  • Twitter
  • Śledzik
  • Blip
  • Google Buzz
  • Spinacz
  • Wykop

Recenzja „We troje” na blogu Korci mnie czytanie

27 maja 2016 | Autor : Hanna Dikta
Komentarze są wyłączone

„Ta opowieść trafiła do mojego serca, zawładnęła mną, pochłonęła mnie bez reszty” – z recenzji Kornelii Pikulik-Czyż.

Cały tekst do przeczytania pod adresem:
https://korcimnieczytanie.blogspot.com/2016/05/hanna-dikta-we-troje.html

  • Facebook
  • Twitter
  • Śledzik
  • Blip
  • Google Buzz
  • Spinacz
  • Wykop

Recenzja „We troje” na blogu Marty Kowal

17 maja 2016 | Autor : Hanna Dikta
Komentarze są wyłączone

„Po obyczajówki sięgam okazjonalnie. Nie lubię przesłodzonych i mdlących historyjek dla dużych dziewczynek. Powieść Hanny Dikty nie ma nic wspólnego z naiwnymi opowiastkami z happy endem i właśnie w tym tkwi jej siła” – z recenzji Marty Kowal.

Cały tekst dostępny pod adresem:
http://www.zaczytanamama.pl/2016/05/trudno-z-miosci-sie-podniesc-we-troje.html

  • Facebook
  • Twitter
  • Śledzik
  • Blip
  • Google Buzz
  • Spinacz
  • Wykop

Recenzja „We troje” na blogu Czytającej Mamy

28 kwietnia 2016 | Autor : Hanna Dikta
Komentarze są wyłączone

„„We troje” to nie jest klasyczny romans. Pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że to wcale nie jest romans, co sugeruje tytuł, czy opis wydawcy, a nawet większość recenzji. To dramat psychologiczny o ogromnym natężeniu emocji i uczuć.”

Cała recenzja Moniki Witczak tutaj:

http://czytajacamama.pl/we-troje-hanna-dikta/

  • Facebook
  • Twitter
  • Śledzik
  • Blip
  • Google Buzz
  • Spinacz
  • Wykop

Recenzja „We troje” w ArtPapierze

27 kwietnia 2016 | Autor : Hanna Dikta
Komentarze są wyłączone

„Prozatorski debiut Hanny Dikty jest niezwykle dopracowaną powieścią psychologiczno-obyczajową, która nie ucieka nawet przed najtrudniejszymi pytaniami”.

Całość recenzji Weroniki Górskiej pod linkiem:
http://www.artpapier.com/index.php?page=artykul&wydanie=299&artykul=5494&kat=1

  • Facebook
  • Twitter
  • Śledzik
  • Blip
  • Google Buzz
  • Spinacz
  • Wykop

Recenzja „We troje” na stronie „Polacy nie gęsi i swoich autorów mają”

27 kwietnia 2016 | Autor : Hanna Dikta
Komentarze są wyłączone

„Mądrze napisana, życiowa historia, którą z powodzeniem mogło napisać samo życie, to mój ideał dobrej powieści obyczajowej. „We troje” spełnia moje oczekiwania.”

Cała recenzja autorstwa Malwiny Latko do poczytania tutaj:
http://polacyniegesi.qs.pl/recenzja-we-troje-hanna-dikta/

  • Facebook
  • Twitter
  • Śledzik
  • Blip
  • Google Buzz
  • Spinacz
  • Wykop

Recenzja „We troje” na blogu Urszuli Janiszyn

25 marca 2016 | Autor : Hanna Dikta
Komentarze są wyłączone

„We troje” to jedna z najbardziej mądrych, poruszających i przejmujących powieści obyczajowych, jakie miałam tylko okazję poznać w swoim życiu.”

Cały tekst dostępny tutaj:

http://u-uleczki.blogspot.com/2016/03/we-troje-hanna-dikta.html

  • Facebook
  • Twitter
  • Śledzik
  • Blip
  • Google Buzz
  • Spinacz
  • Wykop
Następna strona »